Voice dialogue

Wooden-Bench-Near-Lake-1440x900-Wallpaper-WallpapersHunt.com-

In mijn manier van werken vormt Voice Dialogue een belangrijke basis methode. In deze visie ga je er vanuit dat je zou kunnen spreken van verschillende kanten in jezelf. Je kunt dit ook zien als verschillende rollen of manieren van zijn. Als er klachten of problemen zijn is dit vaak het gevolg van een botsing tussen dat wat je wil bereiken of wat je nodig hebt en die delen/kanten van jezelf die je daarin blokkeren of niet voldoende naar buiten kunnen komen.

Met Voice Dialogue krijg je meer inzicht in deze botsing of blokkade en hoe je die zou kunnen doorbreken doordat je meer zicht krijgt op die delen die daarin een rol spelen en hoe dat zou kunnen veranderen.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand op z’n werk heel verantwoordelijk is en zorgt dat hij de controle houdt. Maar dat dit ook betekent dat er te weinig ruimte is voor creativiteit of ontspanning. Waardoor veel stress kan ontstaan. Door het leren van een evenwichtige balans, een verandering bij die delen/kanten van jezelf die in het werk naar voren komen kan de stress verminderd worden en plezier (weer) toenemen.

Voice Dialogue is als methode ontstaan vanuit een Jungiaans theoretisch kader en gevoed door stromingen als Psychodrama, Gestalt, Transactionele Analyse en Psychosynthese. De methode valt goed te combineren met andere invalshoeken. Voice Dialogue is als training in zelfkennis en bewustzijnstransformatie ontstaan waarvan gaande weg de therapeutische waarde is gebleken.